19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Koule z mletého masa na zelenině

Název Množství a jednotka
mleté maso 400 gramů
nastrouhaný sýr 100 gramů
máslo 120 gramů
celer bulvový 1/4 kusu
mrkev 1 kus
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 40 min.
Jarča



Postup
Mleté maso dáme do mísy a smícháme se strouhaným sýrem, vejcem, soli . Okořeníme tymiánem a pepřem. Důkladně promícháme . Tvoříme asi 4 centimetrové kuličky.
Na pánvi rozpustíme máslo a na něm podusíme nastrouhaný celer, mrkev, jemně nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek.Okořeníme rozmarýnem, tymiánem, pepřem a soli. Dusíme asi 15 minut a přidáme překrájená rajčata. Chvíli podusíme a do tohoto základu dáme masové koule.Chvíli dusíme, pak podlijeme vývarem a dodusíme do měkka.


 


RECEPTY

Tuňáková pomazánka

Postup: Cibuli a okurku nakrájíme nadrobno a smícháme s konzervou tuňáka. Osolíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí nudličky jednoduché

Postup: Krůtí maso nakrájím na nudličky a orestuji na trošce oleje. Podliju vývarem,... zobrazit recept

RECEPTY

Treska na čerstvém fenyklu

Postup: Rozmrazíme tresku nebo jiné filé. Nejprve si připravíme kuskus. Do vroucí vody... zobrazit recept

RECEPTY

Čevabčiči

Postup: Mleté vepřové maso (nebo míchané vepřové s hovězím, obvykle se míchá 2/3... zobrazit recept

RECEPTY

Hovězí po staročesku

Postup: suroviny: hovězí harfa - kousek (není nutné dávat čtvr krávy :-))1 cibule -... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Řepa červená

Červená řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámek Zábřeh

Restaurant najdete pod původními renesančními klenbami, s otevřeným cihlovým...